eokul sonuçlar

6 Nisan 2009 Pazartesi

ThinkQuest Eğitim Portalı Nedir?

Think.com yeni adı thinkquesttir.

Öğrenim için Global Bir Topluluk
Think.com, dünyanın dört bir yanındaki okullar, öğretmenler ve öğrenciler arasında projelerde birlikte çalışmak, deneyimleri paylaşmak ve birlikte bilgi oluşturmak üzere bağlantı kurar.

Öğrenim Projeleri
Öğretmenler, proje öğrenimini müfredatlarına kolayca ekleyebilir; bu da öğrencilerin 21. yüzyıl yaşam ve çalışma koşulları için önemli yetenekler geliştirmesine olanak tanır


Kişisel Web Sayfaları
Öğretmenler ve öğrenciler öğrenim deneyimlerini paylaşmak üzere kendi web sayfalarını oluşturabilir. Basit yayımlama araçları, üyelerin kolayca içerik oluşturmasına ve entellektüel çevrimiçi tartışmalara katılmasına olanak tanır

Global Kitle
Öğrencilerin kendi fikirlerini yayımlaması ve dünyanın dört bir yanındaki akranlarıyla etkileşime geçmesi desteklenir. Farklı ülkelerdeki okullar çevrimiçi ortamda buluşur ve öğrenciler farklı yerler ve kültürler hakkında kaynağından bilgi edinir.

Korumalı ve Ücretsiz
Think.com parola korumalıdır, öğretmenler tarafından izlenir, reklam, istenmeyen posta ve virüs içermez. Oracle Education Foundation Symantec Corporation ile ekip halinde, K-12 okullarına ücretsiz olarak güvenli bir ortam sunmaktadır.

Faydaları
21. yüzyıl yaşam ve çalışma koşulları öğrencilerin, fikirlerini net olarak dile getirmek ve farklı kültürlerdeki diğer öğrencilerle duyarlı şekilde etkileşime geçmek için teknolojinin nasıl kullanılacağını öğrenmelerini gerektirir. Think.com kullanarak öğrenciler bu yeteneklerin her birini ve daha fazlasını geliştirir.

Kaydolma Adımları:
1. Bir öğretmen veya okul yöneticisi çevrimiçi başvuruyu doldurur.
2. Başvuruyu inceleriz ve okulun resmi onaylı olduğunu doğrularız.
3. Okuldaki ilgili kişi artık hesap oluşturmaya hazırdır.

Düşünülecek Daha Fazla Şey
Oracle Education Foundation ve Oracle, iki heyecan verici program daha sunmaktadır. ThinkQuest, öğrencilerden oluşan ekiplerin bir konuyu araştırdığı ve web sitesi oluşturduğu global bir yarışmadır. Oracle Academy; K-12, kolej ve üniversite öğrencilerinin BT ve iş yeteneklerinin global olarak eğitilmesine olanak tanır.

Proje Oracle tarafından hazırlanan bir portaldır. Dünyada 80 ülkede aktirftir.

İl Bilgisayar Koordinatörünüzle irtibat kurun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler