eokul sonuçlar

7 Nisan 2009 Salı

Çok Hayırlı Bir iş - e-Okul

Ülkemizde 60 bin kadar okul var sanırım. Bu okullarımızın en azından %70 kadarında yönetim amaçlı, okul bilgisayar yazılım programı kullanılmaktadır. Sadece yönetim maçlı program kullanılmakla kalmayı çeşitli amaçlarla yazılmış bilgisayar yazılımları da okullarda kullanılmaktadır. Programın satın alma maliyetinin ortalama 1000 YTL olduğunu kabul edersek; 1000 X 42 bin okul =42.000.000YTL evet kırk iki milyon YTL sadece yazılım programının alınması için yazılım şirketine para ödenmektedir. Ayrıca yapılan sözleşmeyle yıllık ücret olarak 400 YTL ödenmektedir. 400 X 42 bin okul = 16 milyon YTL her yıl okullardan tarafından yazılım şirketine para aktarılmaktadır.

Yazılım için MEB tarafından okullara ödenek gönderilmemekte olup; bu giderler velilerden çeşitli zorluklarla toplanan paralardan karşılanmaktadır.

Maaşlar ve ek derslerin ödenmesi için hazırlanan bordro programlarının yapılması için de aynı tutarlara yakın paralar okullardan yazılım şirketlerinin kasalarına aktarılmıştır. Çok şükür yıllarca yapılan bu soygundan kurtulmuş durumdayız. Parasal tasarrufun yanı sıra büyük bir emek tasarrufu sağlanmış ve hata payı en aza indirilmiş bulunmaktadır. Bu projelerin hayata geçirilmesinde katkısı olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunarım.

Taşrada zor şartlarda imkanları kısıtlı bir okulda çalıştığım için; okul yönetim yazılımı ve maaş bordrosu hazırlanması konusunda yaşadığım zorlukları anlatamam. Enerjimin ve emeğimin büyük çoğunluğunu maalesef maliye çalışanlarıyla harcadım.( Bordro işleri dolayısıyla)

Devletimiz maalesef yıllarca bu sistemin böyle dönmesine müsaade etmiştir. E- okul projesi kapsamında çok hayırlı bir iş yapılarak, öğrenci bilgileri internet ortamına aktarılmakta olup; ilköğretim okullarından başlanmış bu proje sayesinde okulların soyulması engellenmiş olacaktır. E-okul projesinin tam olarak hayata geçirilmesiyle birlikte okullarımız maddi açıdan olduğu gibi zaman ve emek açısından da çok rahatlayacaktır. İnsan hatasından kaynaklanan hatalar bu sayede minimuma indirilmiş olacaktır.

Bordro işlerinde olduğu gibi bu projenin de tam olarak hayata geçirilmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Böyle hayırlı bir projenin hayata geçirilmesinde emeği ve katkısı olan herkese sonsuz teşekkürler…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler